• خواص مغز پسته

مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

1) مغز پسته بعلت داشتن آهن خون ساز است

2) خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند .

3) مغز و ذهن را تقویت می کند .

4) برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است .

5) برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود .

6) پسته معده را تقویت می کند .

7) برای تسکین سرفه مفید است .

8) اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند .

9) جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است .

10) جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.

 

– سایر خواص :

  • در صورت ادامه مصرف پسته در طولانی مدت می توان به بهبودهای حاصل شده در فشارخون، زمان خواب، واکنش عروق به اضطراب و کنترل فشار قلب امیدوار بود.
  • پسته طبیعتی گرم و خشک دارد و حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته‌ای غنی و مواد معدنی‌ای نظیر پتاسیم و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می‌کند.
  • بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازه‌ای است که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن روی موجود در آن نیز در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن بسیار مؤثر است.
  • علاوه بر اینها وجود کلسیم و آهن و فسفر در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام‌بخشیدن به استخوان‌ها و دندان ها و برای تقویت عضلات بدن مفید است. پودر پسته نیز، درمان کننده دندان درد است.
  • همچنین درمان بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی‌های ناشی از فقرآهن داشته باشد. آهن در پسته، برای سرگیجه، خستگی، رنگ پریدگی و ضعف مفید است.
  • خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی باتوجه به اینکه خاصیت چاق‌کنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید.
  • برای رفع طبیعت گرم پسته – که باعث ایجاد کهیر یا دانه‌های قرمز رنگ پوستی می‌شود. – بهتر است آن را با برگه زردآلو، هلو یا انار ترش مصرف کنید تا گرمی آن، قدری خنثی شود.
  • برخلاف خود پسته، پوست آن خاصیت سرد و خشک دارد و مصرف آن برای تقویت معده و قلب توصیه می‌شود. در ضمن اسهال را نیز برطرف می‌کند.

  • علاوه بر اینها برای خوشبوشدن دهان و تقویت لثه‌ها می‌توانید پوست تازه پسته را جویده و برای مدتی در دهان نگه دارید.
  • پسته دارای مقدار زیادی فیبر است. فیبر به هضم مواد غذایی کمک می کند، کلسترول و قند خون را تنظیم می کند.
  • پسته، مقداری منیزیم نیز دارد که منیزیم یکی از مهم ترین عناصر معدنی برای تبدیل غذا به انرژی می باشد، ضربان قلب را تنظیم می کند واز گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.
  • روی برای تقویت پوست، مو و ناخن بسیار مهم است.
  • پسته دارای ویتامین های B۶ ، B۱ و E است. ویتامین B۶ کمک به سوخت و ساز پروتئین می کند و در جذب مواد غذایی نیز نقش دارد. ویتامین B۱ باعث افزایش انرژی، تقویت سلول های عصبی و متعادل کردن اشتها می شود.
  • در بین آجیل ها، پسته دارای بیشترین آنتی اکسیدان است. همان طورکه می دانید ویتامین E جزو گروه آنتی اکسیدان ها است و تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت چشم و جلوگیری از خستگی و استرس و نیز جلوگیری از تخریب سلول ها را بر عهده دارد.
  • این آجیل می تواند جلوی پیشرفت بیماری های مزمن از قبیل سرطان را بگیرد.
  • پسته سردی کبد را معالجه می‌کند.
  • پوسته نازک روی مغز پسته را هم بخورید. اين پوسته نازک، درمان کنندة یرقان و ورم طحال است.
  • پسته دفع کنندة سموم بدن است.
  • کسانی که لقوه دارند روغن پسته را با مشک مخلوط نموده مالش دهند.
  • پسته متعادل کنندة غدد تیروئید می‌باشد.

 

 

  • خواص پوست سبز پسته

پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد وخشک است و دارای خواص زیادی می باشد  :
1- برای رنگرزی بکار می رود.
2- بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است .
3- جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
4- برای استحکام لثه آن را روی لثه بمالید و یا بجوید .
5- دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
6- دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است .
7- برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را بنوشید .

 

 

  • خواص پوست سفید پسته

پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است . برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی را که این بیماری را درد برای چند دقیقه در آن بنشیند . باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود .

 

  • روغن پسته

از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگی به دست می آید که خواص غذایی و درمانی دارد.
روغن پسته یک مرطوب کننده مطلوب بوده و به سرعت جذب می شود و حالت چسبندگی ایجاد نمی کند و برای ماساژ صورت و بدن گزینه مناسبی است. اسیدهای چرب امگا6 آن اثر زخم های ناشی از اعمال جراحی را از بین برده و از چین و چروک دور چشم و صورت جلوگیری کرده و از همه مهم تر موها را شفاف می کند. مصرف خوراکی این روغن نیز جنبه درمانی داشته و فسفر آن هوش و حافظه را افزایش و اسیدفولیک آن به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک می کند.

 

مضرات پسته :

  • پسته گرم و خشک بوده و لذا بـــرای افـــراد گرم مـــزاج مضر بوده و مصلح آن سکنجبین است.
  • سعی کنید در خوردن پسته افراط نشود، مخصوصاً خانم‌های حامله چون باعث زردی کودک می‌شود.
  • مصرف زیاد پسته باعث می شود که مقدار ازت در خون بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود
  • اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.
  • برای برطرف کردن ضرر پسته بهتر است که بعد از خوردن آن برگ زردآلو ترش یا انار ترش بخورند.

 

مضرات مصرف نادرست پسته :

  • مغز پسته یکی از منابع غنی اسیدهای چرب مفید است، اما مصرف آن به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود
  • به دلیل هضم دشوار آن برای معده نیز مناسب نیست و کسانی که معده ضعیف دارند باید آن را با زردآلو بخورند
  • مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
  • خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود .برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.
  • خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه مضر می باشد.
  • برای کاهش نمک و چربی در رژیم غذایی، باید از خوردن پسته بو داده و شور خودداری کنید.