خواص و مضرات کشمش

خواص کشمش:

1-  کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.

2-  دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.

3-  برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.

4-  منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.

5-  با وجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند… کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.

6-  منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.

7-  کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد… 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. 100 گرم کشمش در حدود 88/1میلی گرم آهن دارد، در حالیکه 100 گرم گوشت گاو بین 4-2 میلی گرم آهن دارد.

8-   منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.

9-  فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.

10-  کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.

11-  آنتی اکسیدان آن از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.

12-  از سرطان جلوگیری می کند.

13-  میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.

14-  اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد.

15-  موجب کاهش استرس می گردد.

16-  این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.

17-  برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، 6-5 عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.

18-  تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می کنند.

19-  کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.

20-  مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.

21-  باعث تقویت اعصاب می شود.

22-  سستی و رخوت را از بدن دور می کند.

23-  با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید.

24-  موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.

25-   دهان را خوشبو می کند.

26-   اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می کند.

عوارض جانبی انگور و کشمش:

انگور احتمالاً زمانی که از راه دهان در مقادیر دارویی مصرف شود ایمن است. خوردن مقدار زیادی از انگور، انگور خشک شده، کشمش، ممکن است سبب اسهال شوند. برخی از افراد واکنش های آلرژیک به انگور و محصولات انگور دارند. برخی دیگر از عوارض جانبی بالقوه شامل ناراحتی معده، سوء هاضمه، تهوع، استفراغ، سرفه، خشکی دهان، گلو درد، عفونت، سردرد و مشکلات عضلانی پیدا می کنند.

هشدارها:

خونریزی:  انگور ممکن است لخته شدن خون را کند نماید و ممکن است شانس کبودی و خونریزی در افراد با شرایط خونریزی را افزایش دهد. با این حال، هیچ گزارشی از این که در انسان رخ داده باشد وجود ندارد.
جراحی: انگور ممکن است لخته شدن خون را کند نماید. این ممکن است سبب خونریزی بیشتری در طول و بعد از جراحی شود. حداقل ۲ هفته قبل از عمل جراحی از انگور و محصولات آن استفاده نکنید.